Bonga (Håvard Ramsdalen)


Bilderesultater for lets talk
Bonga er swahili og betyr la os snakke eller på engelsk let’s talk. Bonga er også et program Strømmestiftelsen har i Øst-Afrika. Programmet går ut på å gi ungdom i alderen 13-19 år som har droppet ut av skolen bedre selvtillit og lære de opp i et yrke slik at de kan skape en egen inntekt.
Hvorfor har ungdommene som er i Bonga droppet ut av skolen? Grunnene er mange, men det som går igjen er ikke penger nok til å gå på skole, dårlige resultater på skolen, graviditet, narkotika, og lite motivasjon, etter 7 år på skole bytter alle fagene fra swahili til å være på engelsk.
I Bonga har de først 6 måneder med lifeskills, hvor de lærer å tro på seg selv og at de er gode nok, og å skape selvtillit, og også ting som rettigheter og hvordan forhindre sykdommer. Etter disse 6 månedene er det 3 måneder med arbeidstrening, hvor de lærer seg et yrke og også trening i hvordan starte en egen bedrift. Yrker som sying, frisør, baker, event-planlegging og catering. Når fullført trening er gjennomført får de utstyret de trenger for å gjøre det yrket de har lært. Og med alle disse kunnskapene kan man skape egen inntekt og få et bedre liv. Vi har vært og sett dette i praksis, og det virker!!!
Jeg har i mitt opphold i Tanzania og i OCODE fått lov å være med på Bonga, og sett dette veldig kule programmet som funker bra. Fått sett hvordan personer sine liv forandres og forbedres på en god måte. Jeg har også vært med på å arrangere debatter, workshops, engelskundervisning, besøkt barnehjem, og vært med på turer med Bonga. I tillegg har vi hatt mye tid (inkludert en god del venting) til å være i Bonga og brukt den tiden på å øve på swahili og å henge med de som er i Bonga.  
Bonga lever opp til hva det betyr og folk går fra å være sjenerte til å få selvtillit og snakke!!!Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sydenfeber (Lars Gabriel Unlayao Slettebø)

Hva er Jamani?